Випадково відкрив для себе веб-сторінку, який на перший погляд здався мені пересічний довідковий ресурс. Він називається Retro і працює на
https://retro.ua/.
Коли я зайшов на сайт, я побачив різноманітний зміст: публікації про місячні фази, правила пунктуації в українській мові, рекомендації щодо визначення вагітності, календар офіційних вихідних і анонси акцій на кшталт "Чорної п'ятниці". Отакий собі вінегрет із корисного!
Мені стало цікаво, і пішов вивчати глибше. З'ясувалося, що на сайті можна знайти багато цікавих публікацій на різноманітні життєві теми: починаючи від рекомендацій лікарів до святкових традицій і мовних нюансів. Навіть із назвою "Retro", публікації — це актуальні дані, яка може стати в пригоді щодня.
Найбільше мені запам'яталася текст про розділові знаки — легко й просто викладені складні речі, які зі школи пам'ятаєш нечітко. Звернув увагу на публікацію про Поливний понеділок у 2026 році. Підсумовую, ресурс показав себе незвичайним поєднанням календаря, енциклопедії та довідника, на якому є відповіді на багато щоденних дилем.